Σχετικά με εμάς

about new

Φέτος γιορτάζουμε 46 χρόνια από την πρώτη μας δημιουργία.

Ως μια από τις παλαιότερες οικογένειες στον κλάδο των κοσμημάτων και πρωτοπόροι στον τομέα μας, υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να μην σταματήσουμε ποτέ να εξελισσόμαστε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μεγάλη επιτυχία έρχεται με μεγάλη ευθύνη και για να υπηρετήσουμε την πίστη μας πιέζουμε τον εαυτό μας να αναπτυχθεί.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν με περηφάνια τη νέα μας ταυτότητα…

Από το 2019, είμαστε AZÂLIA Jewels.
Τα Πρώτα Βήματα.

Η Takis Jewelry ιδρύθηκε το 1973. Οι δύο ιδιοκτήτες Κωνσταντίνος Κριτσέλης και Λουκάς Δελής παίρνουν την επιχείρηση από τους πατέρες τους κορυφαίους κοσμηματοπώλες της εποχής δημιουργώντας μια εταιρεία για την κατασκευή και την πώληση κυρίως στο λιανικό εμπόριο.

Η επιθυμία τους να δημιουργήσουν μοναδικά κοσμήματα υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με την αγάπη τους για τον ελληνικό πολιτισμό και τα αρχαία κοσμήματα τους οδήγησαν στη δημιουργία αναπαραγωγών αρχαίων ελληνικών κοσμημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, λίγα χρόνια αργότερα εδραιώθηκαν στον κλάδο των κοσμημάτων και των κομματιών τους που φορούσαν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την εμπειρία τους αλλά και την ιδέα ότι ήρθε η ώρα να φτιάξουν πιο φορητά και απολαυστικά κοσμήματα διαφορετικά από αυτά που έφτιαχναν μέχρι τώρα, ο Κωνσταντίνος και ο Λούκας άρχισαν να δημιουργούν νέα κομμάτια σύμφωνα με την τάση της μόδας για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών τους αλλά πάντα φτιαγμένα από τις παραδοσιακές τεχνικές. Σήμερα, 40 χρόνια μετά τα κοσμήματά τους είναι πραγματικά έργα τέχνης, φιλοτεχνημένα από τους κορυφαίους χρυσοχόους της εποχής. Από το 1973 το Takis Jewelry βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά και ιστορικά σημεία της Αθήνας στην Πλάκα της οδού Πανδρόσου 87 σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς δρόμους στον κόσμο, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη που παραμένει μέχρι σήμερα.

Η επόμενη γενιά.

Το 2009 και αφού τελείωσε τις σπουδές του στο μάρκετινγκ, ο Πάνος Κριτσέλης του Κωνσταντίνου ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο του κοσμήματος εντάχθηκε στην επιχείρηση του πατέρα του.

Από την αρχή ο ισχυρός Πάνος δείχνει το ταλέντο του και το 2010 αποφάσισε να σπουδάσει σχέδιο κοσμήματος στη Φλωρεντία. Έτσι γεννήθηκε η αγάπη του για την τέχνη και τη δημιουργία.

Το πάθος και το όραμά του ακολουθούν τον δρόμο της οικογενειακής του παράδοσης και ο Πάνος Κριτσέλης γίνεται κοσμηματοπώλης με εξειδίκευση στο design.

Η άριστη ποιότητα και η τεράστια ποικιλία των σχεδίων του καθώς και η σωστή διαχείριση της εταιρείας, έφεραν σύντομα αποτελέσματα, καθώς ταυτόχρονα η ανακαίνιση του περιβάλλοντος πώλησης έγινε απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Έτσι, η Takis Jewelry με τον Πάνο Κριτσέλη συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία εστιάζοντας στις τάσεις και τις ανάγκες της εποχής, μένοντας πάντα επίμονη στην υψηλή ποιότητα και με απόλυτο σεβασμό σε όποιον αποφασίσει να κάνει μια δημιουργία «Takis» μέρος της ζωής του.

kric new homepage scaled

Πάνος Κ. Κριτσέλης

«Τα κοσμήματα είναι πολύτιμα, περνούν από γενιά σε γενιά, δίνονται σε φίλους. Αγοράστηκε και πουλήθηκε, χάθηκε και βρέθηκε, ξεχάστηκε και ανακαλύφθηκε ξανά, επανατοποθετήθηκε και επανασχεδιάστηκε – μια διαρκώς εξελισσόμενη αφήγηση».